Geen categorie

fujifilm instax mini 9

polaroid camera fujifilm instax mini 9

Een camera die al langer op mijn verlanglijstje stond is de fujifilm instax camera. Dit is een moderne versie van de vroegere polaroid camera’s. De prijzen van deze camera’s zijn nogal aan de prijzige kant. De camera zelf kost 79 euro en de plaatjes 17 euro voor 20 plaatjes. Nog een reden waarom ik twijfelde is over hoe vaak ik dit ging kunnen gebruik? En wou ik dit echt of was het gewoon een fase? Na een jaar denken en vanalles op te zoeken, heb ik het besluit genomen om hem toch te kopen.
Ik surfte wat rond op het internet verleek wat prijzen en bestelde hem. De dag daarna had ik hem al binnen! 😀

Waarom ik gekozen heb voor een polaroid camera
Zoals ik jullie vertel heb is dit een heel proces geweest. Sommige mensen zouden zeggen: waarom koop je het niet direct? maar ik ben een persoon die graag zeker wilt zijn dat ze er geen spijt van krijgt. Voor een werkende is 79 euro misschien niet zoveel, maar voor een student is dit wel een behoorlijk bedragje.
In de eerste instantie heb ik voor deze camera gekozen omdat hij zowel een modern als authentiek kantje heeft. De makers hebben deze “oude” camera een heel mooi nieuw jasje kunnen geven. Ook vind ik polaroid foto’s enorm mooi! Het heeft een mooi effect wanneer je deze op hangt in jouw camera of gewoon in een fotoboek. Het enigste nadeel is wel dat je een foto van een foto moet nemen wanneer je jouw foto wilt delen via sociale media. 😉

De nadelen van het product
Dit product heeft niet enkel voordelen maar ook een aantal nadelen. Zoals ik al in de inleiding vermeld had zijn het toestel en de fotoplaatjes redelijk duur. Ik kan mij voorstellen dat dit een reden is om zuinig om te gaan met polaroid foto’s.
Wanneer je een foto neemt terwijl het buiten donkerder aan het worden is wordt de achtergrond heel donker. Ik weet niet of dit ligt aan mij of dat dit voorkomt bij elk toestel. Voor de rest ben ik nog niet echt nadelen tegen gekomen.

instac mini 9

Bij het toestel krijg je een vergrootlens voor foto’s op een afstand van +35 cm. Deze lens kan je er makkelijk op bevestigen.
Ook kan je de stand op de camera aanpassen, dit zijn de 5 symbolen boven de lens. Wanneer je de camera aan zet geeft hij automatisch aan welke stand het best is.
Je hebt ook een high key stand en deze geeft jouw foto een zachter effect. De andere pictogrammen staan voor binnenhuis, bewolkt, zonnig en beetje bewolkt en heel zonnig.

Ik ben heel tevreden over dit product maar ik raad iedereen aan om toch even grondig te denken of je dit echt nodig hebt. Wanneer het gewoon in jouw kast blijft liggen zijn dit weggesmeten euro’s.

Groetjes Lana xxx

20 gedachten over “fujifilm instax mini 9”

 1. Super gaaf vind ik deze, maar vanwege de prijs en het feit dat ik hier verder weinig mee zou doen, schaf ik m denk ik niet aan.

  Like

 2. Zo mooi! Ik vind een polaroid altijd zo mooi, alleen weet niet of ik hem echt snel zou gebruiken. Grijp toch wel vaak terug naar mijn spiegelreflex en – nog veel vaker – mijn mobiel .Stom eigenlijk hea haha? Maar de foto’s die hieruit komen vind ik echt zooooo geweldig!

  Like

 3. Leuk zeg! Ik had er altijd wel een willen kopen maar ben bang dat ik het links laat liggen en dat zou heel erg zonde zijn

  Like

 4. Ik vind het heel tof, maar denk dat het maar paar keer gebruikt zal worden en het dan ergens in een kast terecht komt x

  Like

 5. Whaa die is leuk!! Ik zou hem graag willen hebben, maar net als jij ben ik een enorme twijfelaar als het gaat om het aankoopproces. Ik denk dan ook dat die hier er uiteindelijk niet gaat komen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik vind hem geweldig! Ik heb er zelf ook 1 en vind het erg leuk om foto’s te maken. Al doe ik dit wel voorzichtiger omdathet anders erg prijzig is. Wel zijn dit bijzondere foto’s zo heeft ook wel wat!
  Veel plezier , maar dat komt wel goed

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik vind het wel super tof! EN het zou ook alle duizenden foto’s in mijn telefoon oplossen. Met zo’n echte camera maak je minder foto’s maar wel echt alleen maar de beste blijven bewaard

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik vind ze zo leuk, maar stiekem wil ik dan een echte… Haha… Die zijn natuurlijk niet meer te krijgen en als ze wel te krijgen zijn, dan vast de polaroids zelf niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 9. Zo mooi en staat inderdaad al super lang op het verlanglijstje. Ik denk dat ik nog even ga wachten tot mijn zoontje groter is en dan kopen. Dan kan hij foto’s nemen en kijk ik eens echt door zijn ogen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik vind dit een enorm leuke camera! Al een hele tijd. Wat me tegenhoudt is dat ik eigenlijk niet weet wat ik daarna met de polaroid foto’s zou moeten. En dat die best duur zijn om te ontwikkelen. Maar hij is echt prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 11. Best prijzig maar ik zou hem ook wel willen hebben. Vind polaroids zo tof om op te hangen of in te plakken.

  Like

 12. Ik heb ook eentje, maar door de prijs kocht ik hem over van een vriendin (€40 met nog 37 plaatjes). Lekker goedkoop dus. Naar het schijnt kan je de navulling ook op Aliexpress kopen, al deed ik dat (nog) niet. We gebruiken hem bij speciale gelegenheden 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s