Review

Review The ordinary peeling

Een product dat ervoor zorgt dat de stock voor maanden uitverkocht is? Dit moet dan wel een super product zijn. Als ik tiktok mag geloven is het een wonderproduct, maar app die draait rond samenwerkingen en promoties zou ik nu niet direct beschouwen als een betrouwbare bron. Daarom test ik het liever zelf eens uit. Ik bestelde de bloedrode peeling van The Ordinary en verwerkte dit in mijn skincare routine gedurende enkele weken.

Wat is een peeling?

Laten we eerst beginnen met wat een peeling juist is. Het is heel normaal als je nog nooit van dit woord gehoord hebt en daar ga ik nu verandering in brengen. Een peeling is een product dat een chemische reactie veroorzaakt op onze huid waardoor dode huidcellen verwijderd worden en het verwijderd ophoping van vuil in de poriën. Hierdoor voelt de huid zachter aan en straalt deze meer. We kunnen dit ook vergelijken met een scrub die we op onze huid gebruiken, maar bij een peeling gaat het echt om het chemische aspect. Door dat peelings heel veel zuren en enzymen bevatten mag je een peeling niet te vaak gebruiken. Ga ook eerst opzoek naar welke peeling past bij jouw huid want sommige kunnen te agressief zijn.

Wat is AHA en BHA?

AHA staat voor alphahydroxyzuren, dit zijn zuren die vooral op het huidoppervlak werken en ervoor zorgen dat de dode huidcellen loskomen. Deze worden vooral gebruikt bij een normale tot droge huid. BHA staat voor betahydroxyzuur, deze zuren werken op het huidoppervlak EN tot diep in de poriën. Dit is uiterst geschikt voor een gecombineerde tot vette/acné huid. BHA kalmeert ook de huid waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.

Ik had het gevoel dat die wel goed en niet te agressief exfolieerde, maar met mijn gevoelige huid en rosacea dat het achteraf wel rood was. Ik ben die ook een beetje beginnen gebruiken op mijn handen (maar heel weinig) en maakte die heel zacht. Daarna moest ik wel altijd goed hydrateren en zonnecrème aandoen de dag erna. Ik ben er altijd redelijk content van geweest maar je moet er realistisch over zijn. Het is geen wondermiddel, ook al is dat wat er op tiktok en Instagram gezegd werd.”

Ineke (mening van een vriendin)

Gebruik:

  • Reinig de huid
  • Breng het product aan met de vingers op de huid
  • Wacht vervolgens max 10 minuten, laat het zeker niet langer op de huid zitten!
  • Afspoelen met lauw water
  • Breng zeker een spf aan ter bescherming

Wat vind ik er nu van?

Het is echt een peeling die doet wat hij belooft. Je merkt direct na het gebruik een verschil. Wel is het een heel agressieve peeling waardoor ik het zeker zou afraden voor mensen waarvan hun huid nog niet gewend is aan peelingbehandelingen. Begin eerst met een milde peeling en bouw dan op naar deze peeling. De eerste keer kan het gebruik hiervan dan ook trekkerig en pijnlijk aanvoelen. Indien dit de tweede keer nog het geval is raad ik aan om een mildere peeling te gebruiken. Doordat de peeling zowel AHA als BHA bevat is het geschikt voor verschillende huidtypes, toch kan het zijn dat jouw huid hier niet goed op reageert, hou hier rekening mee. Ik raad ook aan om de peeling max 2 maal per week te gebruiken.

De eerste keer dat ik het product gebruikt heb vond ik het wel heel vloeibaar en dat was even uitzoeken naar de beste manier om het product aan te brengen. In het begin deed ik de vloeistof met het pipetje in mijn hand en verdeelde ik het product met mijn vingertoppen. Nu breng ik de vloeistof rechtstreeks op mijn gezicht aan en verdeel ik het zo.

Indien jullie vragen hebben over dit product dan hoor ik het graag in de reacties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s