Geen categorie

Hoe is het om een getuigen van Jehovah te zijn?

40685464_2174730676097078_3248958874694189056_n

Serafina beter bekend als meisflawless is al sinds haar geboorte getuigen van Jehovah. Maar wat houdt dit nu juist in? Persoonlijk wist ik er bitter weinig van, dus ik vond het geweldig dat ik haar mocht interviewen. Ben jij ook benieuwd?

Hoe zou je Jehovah beschrijven aan iemand die nog nooit van hem gehoord heeft?
Jehovah is onze schepper , onze vader (Gen 1) . Hij heeft de aarde , en prachtige omgevingen gecreëerd zoals alle groen, dieren, enz zodat wij mensen ervan kunnen genieten.

Heb je het meegekregen van kleins af aan of heb je er op later leeftijd zelf voor gekozen?
Mijn ouders hebben zich gedoopt als getuigen van jehovah toen ik 4 maanden oud was . Ze hebben ons allemaal opgevoed onder bijbelse principes wat inhoud dat we lief moeten zijn voor elkaar , respect moeten hebben , en vooral voor jehovah God

Wat betekent jouw geloof voor jou?
Mijn geloof betekend alles voor me. We leven op dit moment in een wereld waar de regeerder (satan de duivel) de mensheid aan zijn kant wilt trekken , daarom dat we in een wereld leven die helaas niet goed is. Je ziet helaas alleen maar oorlogen, ziekten, honger, .. wij geloven standvastig dat jehovah God zal tussenkomen en ons in een aardse (hier op aarde) paradijs laat leven .

Was jouw man ook gelovig toen je hem leerde kennen?
Mijn man ken ik sinds mijn geboorte haha. We zijn jarenlang naar dezelfde koninkrijkzaal geweest en daar hebben we toen ik 16 was een relatie opgebouwd. We zijn bijna 4 jaar later getrouwd in diezelfde zaal door een lezing die door ons in Gods geest aanwezigheid in echt heeft verbonden . We zijn nu al 11 jaar getrouwd !

Hoe hebben jullie je geloof overgebracht naar jullie kinderen?
Mijn kinderen nemen we zowiezo mee naar elke vergaderingen omdat we het belangrijk vinden om ze op te voeden onders Gods principes.

Uit mijn opleiding heb ik gehoord dat jullie geen verjaardagen mogen vieren, is dit waar en waarom?
We vieren geen verjaardagen omdat we geloven dat God zulke vieringen afkeurt. Hoewel de Bijbel het vieren van verjaardagen niet expliciet verbiedt, staan er wel aanwijzingen in die ons helpen na te denken over belangrijke kenmerken van verjaardagen en te begrijpen hoe God daarover denkt. Zoals alle goede ouders, laten Getuigen hun kinderen het hele jaar door merken dat ze van ze houden, bijvoorbeeld door ze cadeautjes te geven en af en toe een feestje te organiseren. Ze proberen het volmaakte voorbeeld van God na te volgen, die spontaan goede dingen aan zijn kinderen geef.

Hoe gaan ze hier mee om op school van jullie kinderen, mogen zij dan wel mee aan traktaties doen of…?
We moeten reel zijn . We vieren geen verjaardagen en onze kinderen, omdat ze zo worden grootgebracht, begrijpen heel goed waarom we dit doen. En ze heb en er ook geen bezwaar tegen . Ik organiseer elk jaar thuis een pannenkoekenfeest en dan komen de kids en de mama’s thuis met cadeautjes omdat ze het een leuk alternatief vinden . Zo is er een leuke compensatie.

40432253_2173042846265861_7031102574426062848_n

Degene die jouw volgen op sociale media konden zien dat je naar een conferentie ging, wat houdt dit juist in en hoe vaak is dit?
Onze congressen zijn voor ons het hoogtepunt van het jaar . Voor ons dit net als jullie , een feestdag waar we allemaal ik elkaar komen en daar bijbelse onderricht . De sfeer is er gezellig, liefdevol zoals jehovahs God kwaliteit ook is, en we zien elkaar als ons broeders en zuster , dwz een grote familie!

Wat wil je de lezers graag nog meegeven?
Ik wil de lezers zowiezo aansporen een kijkje te nemen om onze website http://www.jw.org . Zo leren jullie wie getuigen van jehovah zijn en wie God is!

Bedankt voor de informatie! Jullie kunnen Serafina altijd even volgen op instagram of haar blog.

Is er nog iets dat je heel graag wilt weten van haar?

Groetjes Lana

je kan me altijd volgen op_

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s