Geen categorie, Lifestyle

Kansen geven en kansen krijgen

pexels-photo-23971

Toen ik een klein meisje was had ik een goede vriendin.
We waren 2 handen op één buik maar ook zoals water en vuur, en dit leidde vaak tot ruzies of misverstanden. Maar lang boos blijven dat konden we niet, toch namen we het elke keer heel serieus. Ik of zij zei: “sorry, maar je hebt je kans verkeken, we kunnen geen vriendinnen meer zijn”. Dan was het meestal aan de andere persoon om te vragen voor een nieuwe kans aan de hand van iets materialistisch zoals een tekening, snoep, een boekje… Hierna waren we weer altijd “beste vriendinnen” en ergens verwachtte ik dit ook telkens weer opnieuw. Wanneer ik haar vertelde dat we geen vrienden meer konden zijn, wist ik dat ik de volgende dag iets ging krijgen.
Hierdoor had ik van jongs af aan een verkeerd beeld van iemand vergeven en een nieuwe kans geven. We beschouwden het als een soort spelletje waar geen einde aan kwam.

Hoe ouder ik werd hoe vaker ik merkte dat dit niet voor iedereen gold. Kansen zijn nu eenmaal niet te koop en that’s real life. Wanneer je het verpest heb je echt pech en moet je hopen het vertrouwen terug te winnen van deze persoon en in het beste geval krijg je een nieuwe kans.

Persoonlijk vind ik het moeilijk om mensen te vergeven en een nieuwe kans te geven. Dit hangt natuurlijk van situatie tot situatie af maar ik ben vrij snel gekwetst. Wanneer het aankomt op vertrouwen dat geschonden werd, is het heel moeilijk voor mij om deze persoon een nieuwe kans te geven, but i try anyway!

Het is belangrijk dat je beseft dat de woorden die uit jouw mond vloeien aan kunnen komen als bakstenen bij iemand anders. Dit kan de band beschadigen, ook al heb je dit nooit zo bedoeld. Het belangrijkste dat ik jullie wil vertellen uit deze anekdote is dat je een kans niet kunt kopen, een kans moet je verdienen. Dit kan door woorden maar daden zijn zoveel effectiever! Een cadeau kopen om een nieuwe kans te krijgen is vrij banaal en is ook makkelijk gedaan. Hier steekt geen moeite in, alleen geld. Je ziet het dan ook vaak voorbij komen op sociale media van die koppels die eerst ruzie hadden maar toen kocht de man een porsche voor zijn vrouw en ze leefden nog lang en gelukkig! In zo’n verhalen heb ik weinig vertrouwen want dat heeft meestal effect van korte duur.

Geef jij snel iemand een 2de kans en wat zou je iemand echt niet kunnen vergeven?

Groetjes Lana

3 gedachten over “Kansen geven en kansen krijgen”

  1. Het is dat ik je net ken , maar had graag een vriendin van je willen zijn toen het vroeger mis ging ! Ik heb in zelfde schuitje gezeten dus ik weet wel een beetje hoe je je voelt.

    Xxxxx

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s