make up

Alli Simpson inspired make up look

alli simpson make up look blue sparkles
Ik heb mijn foto meer verzadigd zodat mijn haar kleur en huidskleur ongeveer overeenkomt met Alli

Ik was aan het scrollen op pinterest tussen allemaal make up looks en ik kwam Alli simpson een paar keer tegen. Dit bracht mij bij het idee om een make up look te maken die geïnspireerd is op een make up look van haar. Voor de mensen die Alli simpson niet kennen, zij is de zus van Cody simpson. Ik was vroeger een fan van Cody simpson waardoor ik ook zijn zus leerden kennen en ik was altijd al fan van haar stijl. Alli simpson heeft ook een paar liedjes uitgebracht en verschijnt soms nog eens op youtube met een filmpje voor een bedrijf. Omdat ik altijd al fan was van de make up van Alli vond ik dit dus enorm leuk om te doen!
Disclaimer: Ik ben geen beautyguru en mijn make up kennis is dus ook vrij basis, dit zal je ook merken aan de make up look, but it’s just for fun! 😉

Ik heb de foto van Alli dus grondig bestudeerd en wat mij direct opviel is dat ze een heel naturelle make up stijl heeft. Ze gebruikt niet te opvallende kleuren maar is zeker niet bang van hier en daar een beetje contour.

alli simpson make up blue sparkles

Als eerste ben ik begonnen met de ogen, dit doe ik altijd als eerste wanneer ik make up op doe zodat ik de fall out nog kan wegvegen zonder fondation weg te doen. Op deze manier loop je ook niet een hele dag vol glitters op jouw gezicht.
Voor de ooglook heb ik gebruik gemaakt van het w7 in the buff: lightly toasted pallet. Dit is een pallet met natuurlijk nude kleuren. Als basis heb ik twister gebruikt dit geeft een licht bruine glitterende look. Vervolgens ben ik in mijn arcade boog gaan werken met its a dream, dit is een donker bruine kleur. Alles mooi blenden en verder werken met up in smoke (een zwarte kleur) in de arcade boog. Op het einde heb ik terug alles geblend.
Tip: Spray setting spray op jouw kwast om ervoor te zorgen dat je minder fall out hebt en zo blijft deze langer zitten!
Ik ben een hele grote fan van eyeliner omdat dit ervoor zorgt dat mijn wimpers er beter uitkomen. Spijtig genoeg was dit een redelijk neutrale look en had Alli ook geen eyeliner gebruikt. Ik heb dit opgelost door een lijntje te trekken met oogpotlood net boven mijn wimperlijn en deze te vervagen met een klein kwastje.
Dit geeft een natuurlijke look maar laat jouw wimpers nog steeds mooi uit komen.
Alli heeft ook gebruik gemaakt van een klein lijntje oogpotlood onder haar ogen en ze heeft die aan de buitenkant ietsje dikker gemaakt. Mijn onderste lijntje en bovenste lijntje heb ik dan ook laten samenvloeien in mijn ooghoek.
Als de ooglook klaar is, veeg ik de fall out weg met een make up remover doekje.

Ik had wel wat last van donkere kringen die ik eerst weg gewerkt heb met een rode concealer en daarna ben ik erover gegaan met een concealer van mijn eigen huidskleur. Voor fondation heb ik een fondation van mac gebruikt.

alli simpson make up blue sparkles

Omdat Alli op deze foto haar junkbeenderen er wat uitkomen heb ik deze ook wat gecontourd. Natuurlijk niet te veel zodat het nog een beetje subtiel blijft. Dan was het de beurt aan de highlighter en hier heb ik wel een beetje te veel van gebruikt. But i love highlighter!

Na het gezicht was het de beurt aan de lippen. Het heeft wel een tijdje geduurd eer ik een kleur vond die een beetje in de buurt van deze kleur kwam. Ik heb tot eindelijk een licht roze kleur gebruikt van Claire’s. Normaal gebruik ik deze kleur nooit omdat hij voor mij te licht was, maar deze paste het best bij de look.

En dan was de make up klaar en moest ik enkel nog een foto nemen! 🙂
De foto heb ik wat meer verzadigd zodat mijn haarkleur beter bij die van Alli pastte omdat ik het er niet voor overhad om mijn haar nog meer te blonderen.

Van wie zou jij graag nog een make up look zien?

Groetjes Lana xxx

Een gedachte over “Alli Simpson inspired make up look”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s