Geen categorie

Een taart voor een lach

13710527_824161737725665_7883315060141086598_o (1)

Deze keer een artikel dat gewijd is aan een organisatie naar mijn hart. Deze lieve mensen over heel België maken taarten voor kinderen die hun verjaardag moeten doorbrengen in het ziekenhuis. Hieronder even een tekstje waarin ineke vertelt wat het juist allemaal inhoudt.

een taart voor een lach

Ouders met zieke kinderen hebben al zorgen genoeg, vaak gaat de ziekte gepaard met de nodige hoge facturen. Daarom hebben we “een taart voor een lach” opgericht, met als doel het maken van taarten en andere traktaties voor zieke kinderen. Om deze kinderen alsmede hun familie en vrienden op te vrolijken en even beetje de zorgen te doen vergeten.

Een taart voor een lach doet beroep op een geweldig team van enthousiaste vrijwilligers die hun tijd en creativiteit ter beschikking stellen om taarten te maken voor kinderen die ernstig ziek zijn. De vrijwilligers zijn enthousiaste hobbybaksters alsook professionele baksters. Dit doen we nu al bijna één jaar en hebben al meer dan 10 kinderen gelukkig gemaakt.

een taart voor een lach

Wij bakken taarten voor kinderen die een levensbedreigende ziekte hebben. Ook kinderen die regelmatige langdurige ziekenhuisopnamen gedurende een periode van minimaal 2 jaar moeten meemaken komen in aanmerking. Voor elk kind dat zijn verjaardag in het ziekenhuis moet doorbrengen mag een taart aangevraagd worden, ongeacht de reden van opname

Momenteel beschikken we over een lijst met 50 baksters verspreidt over België. Maar natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers want hoe meer vrijwilligers we in bepaalde regio’s hebben hoe meer kinderen we blij kunnen maken.

Onze website is nog volop in de maak maar natuurlijk kan dit ons niet tegenhouden, dus ontvangen we momenteel onze aanvragen via onze facebookpagina. Iedereen kan een aanvraag doen, maar om alles goed af te spreken vragen we toch vaak nog contact met de ouders. Om een goede afloop te garanderen vragen we wel om de aanvraag één maand op voorhand te doen.

Van een mooi initiatief gesproken! Het zou dan ook geweldig zijn om hun wat liefde te tonen op hun facebookpagina.

Groetjes Lana xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s