Geen categorie

Wat is er allemaal aan de hand?

phone-1052023_1920

Het is al een hele poos geleden, ik weet het en ik schaam me diep. Zoals vele onder jullie wel weten ben ik 18 september begonnen met school. Voor mij was dit niet gewoon weer even naar school gaan maar het was een hele stap. Dit jaar starte ik in de Artevelde hogeschool in Gent. Nog nooit in mijn hele leven moest ik naar school met een bus, trein en vervolgens nog eens een bus of tram. De eerste dagen waren dan ook enorm zwaar maar wel leuk. Het was een nieuwe stap, maar wel een leuke stap. Ik had meer vrijheid en voelde dat er meer van mij verwacht werd dan het jaar ervoor. Er is mij ook heel wat duidelijk geworden. Voor het begin van het school was ik heel enorm aan het twijfelen of leerkracht lager onderwijs wel echt iets voor mij was. Studeren is nu ook niet zo goedkoop om eens even een richting “uit te proberen”. Ik wou zeker zijn van mijn keuze en dat was nog echt niet het geval. Ik zag me niet direct leerkracht worden maar iets anders zag ik mij ook niet doen. Nu dat mijn studies begonnen zijn kijk ik er meer en meer naar uit. De vakken interesseren mij (sommige meer dan anderen) en ik begin ook meer en meer uit te kijken naar de praktijk. Er zit wel een groot minpuntje aan dit hele verhaal en dat is dat ik minder tijd heb voor mijn blog en gewoon andere dingen in mijn vrije tijd. IK wil jullie even een klein kijkje geven in mijn dag zodat jullie snappen dat het heel veel energie kost om nog iets anders te doen buiten mijn studies. De lessen veranderen elke week, zowel de uren als de soort lessen. We hebben elke donderdag geen les zodat we thuis kunnen werken voor school. Voor de rest duurt een dag van 8:30 tot 17:15, op goede dagen moeten we later beginnen of zijn we vroeger thuis. Wanneer ik naar school ga ben ik 1,5 tot 2 uur onderweg, dus dat is 4 uur op een dag. Het heen rijden en terug komen vergt dus ook heel wat energie van mij en wanneer ik eindelijk thuis ben moet ik nog werken aan een hele boel taken en andere dingen voor school. Rond 9 à 10 uur lig ik al in mijn bed. De volgende morgen gaat mijn wekker om 5:50. Ik ga wel mijn best doen om zoveel mogelijk tijd te maken maar nu weten jullie wat er allemaal aan de hand is!

Groetjes Lana

 

3 gedachten over “Wat is er allemaal aan de hand?”

  1. Ik snap het helemaal dat het bloggen nu wat later komt, want ik heb hetzelfde voor. Deze verandering is heel vermoeiend en ik vind dat je gerust je tijd mag nemen.😉 Veel succes op school en natuurlijk ook veel plezier!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s