DIY, Review

Online tekeningen maken, hoe begin ik er aan?

blue sparkles annelies online drawing

Als er iets is wat helemaal mijn hart heeft gestolen dan zijn het online tekeningen. Het is heel ontspannend om te doen en het is zo tof om het eindresultaat te zien. Ik ben nu al een poosje bezig met het online tekenen te ontdekken en het bevalt me echt. Vandaag deel ik jullie mijn tips en tricks en alles wat je nodig hebt om een online tekening te maken. En voor de mensen die denken: “oohnee ik kan niet tekenen!”, met de kleinste technieken kan je al een leuke tekeningen bekomen.

Wat heb je allemaal nodig:
– een online tekenpen
– tablet/ tekentablet
– tekenprogramma zoals paint 3D en sketchbook

blue sparkles annelies online drawing

Tip 1: uittesten
Leer het programma eerst kennen en test alles uit. Door dingen uit te testen kwam ik op ideeën voor tekeningen. Heel wat tools maken het makkelijker om een leuke tekening te maken.

Tip 2: Gebruik pinterest
Op pinterest staan er al een heleboel leuke voorbeelden en deze kan je in het begin proberen na te tekenen. Op deze manier krijg je verschillende technieken onder de knie.

Tip 3: Verwacht niet direct perfectie
Teken op een tablet vergt veel oefening en handigheid. Op sommige momenten ontstaan er strepen op het blad en dan is alles omzeep.

Tip 4: Geef niet te snel op
Zoals hierboven vermeld gaat het niet van de eerste keer geweldig. Het vraagt veel oefening, maar het is wel de moeite waard eenmaal je het kan.

In dit filmpje leg ik beide programma’s uit, op deze manier kan je zelf bepalen welk programma het beste gaat werken voor jou!

Groetjes Lana

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s