make up, Review

Mascara van aliexpress: hit or miss?

mascara van aliexpress blue sparkles
De rilling lopen bij de meeste mensen al over hun lijf als ze nog maar de titel lezen. Mascara van aliexpress? Dat kan toch niet goed aflopen?
Ik ben lid van een aantal aliexpressgroepen op facebook (zoals bv: best aliexpress buys) want af en toe zijn er echt wel leuke dingen te verkrijgen op aliexpress. Aliexpress verkoopt (namaak) make up en hier zijn de meningen heel verdeeld over. We zijn er allemaal over eens dat make up bestellen op aliexpress heel riskant kan zijn. Toch wil ik niet alle make up van alie over één kant schuiven, ik heb een oogschaduwpalletje liggen dat zo pigmenterend is! Dus ik ging hun mascara ook eens uittesten.

IMG_0204.JPG

De verzending heeft een tweetal weken geduurd wat vrij normaal is voor aliexpress. De mascara’s kwamen toe in een klein doosje en allemaal nog apart verpakt. Toen ik de verpakking opende merkte ik direct op dat een van de 6 mascara’s geopend was. Het borsteltje was niet deftig toe gedraaid waardoor ik al bezorgd was. Hoelang staat die al open? Is het niet uitgedroogd? Wanneer ik alles uitgepakt had ging ik de borsteltjes eens checken. Zoals jullie misschien wel merken aan de verpakking is deze mascara een fake versie van de maybelline colossal mascara. Deze mascara’s hebben allemaal verschillende soorten borsteltjes, dus ik was benieuwd of dit hier ook het geval was. Niet dus… de borsteltjes van de mascara’s zijn allemaal exact hetzelfde. Het eerste wat mij ook opviel toen ik de tube opendraaide was de sterke geur. De geur was te vergelijken met de geur van haarlak. Mijn bezorgdheid werd alsmaar groter. Ik haalde het borsteltje uit de tube en merkte dat de mascara heel stroperig was. Het had een hele andere structuur dan dat ik gewoon ben bij mascara. Wat mij nog meer zorgen maakte was dat ik nergens terug kon vinden wat er juist in de mascara zat. Uit voorzorg en de angst voor een oogontsteking heb ik de mascara aangebracht op 1 ooglid. Ik had gehoopt dat dit het positieve puntje van de mascara zou zijn en dat ik wel degelijk colossale wimpers ging krijgen maar dit was zeker niet het geval. Na het aanbrengen had ik nog 4 wimpers over omdat alles direct aan elkaar hecht.

Klopt het dus dat mascara van aliexpress niet goed is?
In dit geval zeker wel. Je gaat me nooit horen zeggen dat alle make up van aliexpress slecht is, maar een groot deel wordt gemaakt met producten die niet aan de europese normen voldoen. Dit zegt al genoeg. Qua mascara of fondation vind ik het heel riskant om op alie te bestellen omdat deze wel grote gevolgen kunnen hebben, denk maar aan oogontsteking of uitslag. Wanneer het aankomt op oogschaduw zit je het veiligst bij aliexpress. Je moet er wel altijd voor zorgen dat je alle make up verwijderd voor het slapen gaan, maar dat moet je ook doen met make up die niet afkomstig is van China.

om te weten of een product echt betrouwbaar is kan je altijd eens kijken naar de reviews of je sluit je aan bij een aliexpressgroep op facebook.

Deze mascara’s krijgen een 1 van mij:

score_

Groetjes Lana

je kan me altijd volgen op_

5 gedachten over “Mascara van aliexpress: hit or miss?”

  1. Ik mag er niet aan denken om make-up bij AliExpress te kopen. Niet alleen heb je geen flauw benul wat er in de producten zit, maar ook is het alles behalve proefdiervrij – en dat laatste is voor mij toch een vereiste.

    Like

  2. ja snap ik volledig! Ik heb dit ook eens voorgehad met een fondation en dan had ik rode uitslag voor een hele week… het is niet voor niets dat het hier in europa niet voldoet aan de normen denk ik dan

    Like

  3. Oogschaduw, oogpotlood, oogcrème…. het kan allemaal zorgen voor nare oogontstekingen. Paar weken geleden ook nog gehad. Ik gooi oog make up sindsdien gewoon weg 3 maanden na opening. En make up kopen op alie? Nee. Ik geef dan liever iets meer uit aan make up dan nadien aan de dokter en medicatie (en een oogontsteking is pijnlijk)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s