Lifestyle

Meet loki

meet loki hoop voor zwervertjes

Vandaag wil ik jullie graag voorstellen aan iemand die sinds 6 augustus deel uit maakt van ons leven. Het is een klein zwart katertje dat de naam Loki heeft gekregen. Op 13 augustus was het de verjaardag van mijn vriend. Zoals elk jaar was het ook dit jaar een hele zoektocht naar het juiste verjaardagscadeau. Na al die jaren heb je het gevoel dat je alles al gekocht hebt, en toen kwam ik op het idee van een katje. Mijn zoektocht naar het katje is begonnen ergens de 3de week van Juli. In die week stond er nog maar eens in de krant hoeveel mensen hun “geliefde” huisdier dumpten om op vakantie te gaan. Iets wat ik helemaal niet begrijp. Bij aanschaf van een huisdier weet je toch dat het zorg en tijd nodig heeft en als je dan toch op vakantie wilt dan kan je nog altijd vrienden, familie of een dierenhotel inschakelen. Een huisdier kost nu eenmaal geld. Na dit artikel stond mijn besluit vast en wou ik sowieso een katje uit het asiel. Ik ben verschillende asielen tegen gekomen die werkten met opvanggezinnen. Iets wat ik persoonlijk een heel leuk idee vind. Een opvanggezin zijn mensen die hun huis opstellen voor asieldieren. Ze werken samen met een asiel en wanneer er een katje ter beschikking is contacteert het asiel hen of ze het zien zitten om het katje op te vangen. Dit is zeker niet te onderschatten want er zijn heel veel papfleskittens bij die geregeld een papfles moeten krijgen. Ook steekt hier heel veel tijd, geld en moeite in.

IMG_0024

Via een facebookgroep kwam ik terecht bij Andress, zij is een opvanggezin bij het asiel: “hoop voor zwervertjes“. Zij had een nestje kittens en er was nog een zwart katertje over. Je kan het al raden, dat is nu onze Loki. De zwarte katten blijven altijd het langst in de asielen achter en dat begrijp ik niet… Ik was direct verliefd van het moment dat ik hem zag. Dan mocht hij eindelijk mee naar huis komen en mijn vriend was super blij met zijn verjaardagscadeautje. Nu zijn we een maand verder en Loki is ontplooid tot een lieve speelse kater. Ik zou al niet meer zonder hem kunnen.

IMG_0421

Dit artikel is zeker geen boodschap om allemaal direct een kat aan te schaffen. Een kat is een dier en zeker geen speelgoed. Een kat heeft geld, eten en aandacht nodig. Het heeft geen zin om een katje te redden als het toch geen beter toekomst heeft bij jou en op latere leeftijd weer in een asiel belandt omdat de schattigheid ervan af is. Wanneer je bereidt bent om voor een kat te zorgen en je heb hier goed over nagedacht dan raad ik je zeker aan om eens te gaan kijken in het dichtstbijzijnde asiel. Ja ook hier komen geregeld kittens binnen dus die optie ligt ook nog open. Hou er wel rekening mee dat een kitten heel speels is en veel aandacht vraagt, indien dit niets voor jou lijkt kan je beter een oudere kat adopteren.

Kan je geen kat adopteren maar wil je wel helpen? Dan kan je altijd geld overschrijven op het rekeningnummer: BE35 3770 7044 1437 met als mededeling: donatie of je kan spullen van de webshop zooplus bestellen en laten leveren op het volgende adres: Hoop voor zwervertjes Kortrijkstraat 152 8770 Ingelmunster
(Deze informatie kan u allemaal terug vinden op de facebookpagina van hoop voor zwervertjes)

Heb jij een kat uit een asiel?

Groetjes Lana

je kan me altijd volgen op_

5 gedachten over “Meet loki”

  1. Ik heb geen kat/huisdier uit het asiel. Bij ons is het gewone huisdier een konijn. Dus in mijn huis kan je Philip knuffelen en tegenkomen. Toevallig is Philip een zwart konijn en als allerlaatste uit een nestje, en mijn vriend noemt hem vaak Loki omdat hij zo ondeugend is. Alvast heel veel konijnenknuffels van deze dondersteen aan de jouwe!

    Like

  2. Loki ! De god van de chaos en de leugen! en dat voor zo’n lief kattenbeest! Ik vind het wel humor

    Like

  3. Wat is Loki schattig, een vriendin van mij is een opvanggezin! Ik vind het zn dankbaar en liefdevol werk, en zo mooi om te zien hoe zij die katjes redt! Geniet van Loki en geef m maar kusjes van mij! xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s