Review

Black mirror Nosedive #netflix

black mirror nose dive netflix

Ik ga er gewoonte van maken om geregeld een review van een netflixserie/film te plaatsen die ik gezien heb. Persoonlijk vind ik het leuk om een korte inhoud te lezen over een serie eer ik hem begin te kijken. Als het op series aan komt dan ben ik wel een speciaal geval. Ik kan een serie beginnen kijken en denken: “dit is echt niets voor mij…” en vervolgens de hele serie uitkijken wanneer ik in het bekende “er is niets meer wat ik kan kijken” moment kom. Dit was ook het geval bij de serie black mirror. Ik keek aflevering één tot ergens in het midden en het leek echt niet interessant. Toen mijn vriend vertelde dat elke aflevering anders is, ben ik aan een andere aflevering begonnen en die beviel mij wel. Voor de mensen die black mirror niet kennen hier even een korte samenvatting: Elke aflevering heeft wel iets futuristisch en realistisch maar heeft bijna nooit een happy end. Zoals ik hier boven vermeld heb kan het zijn dat je sommige afleveringen tof vindt en andere helemaal niet.

Waarom heb ik er deze aflevering uitgekozen?
Ik had de keuze uit 4 seizoenen met afleveringen en toch heb ik er deze uitgekozen. Het is niet omdat ik dit de beste aflevering vind, maar omdat ik mij hier het best in kan vinden. Als blogster is het iets waar je veel meer mee geconfronteerd wordt dan andere mensen. Nu denk je vast: “waar heeft ze het in godsnaam over…” wel dat ga ik jullie nu vertellen.

Waar gaat de aflevering over?
Er is een soort van ratingsysteem op de markt gekomen dat alle mensen gebruiken. Via de gsm kan je mensen en hun foto’s beoordelen. Al die beoordelingen leiden tot een totaal cijfer. Dit is het cijfer dat je als persoon “waard” bent. Wanneer je hoger dan een bepaalt aantal zit krijg je extra voordelen zoals: korting op huizen, zitplaatsen in een vliegtuig, beter huurauto’s… gewoon heel veel meer voordelen dan mensen met een lager cijfer. Omdat dit cijfer zo’n grote impact heeft op de voordelen die je krijgt en het leven dat je leidt, worden mensen geobsedeerd. Dit valt een beetje te vergelijken met heel wat mensen tegenwoordig. Misschien komt het omdat ik niet geboren ben met alle sociale media, maar ik begrijp niet goed hoe je zoveel belang kan hechten aan een cijfertje op instagram,facebook, twitter…
Als blogger is het iets waar je wel mee bezig moet zijn en dat is iets waar ik het persoonlijk enorm zwaar mee gehad heb. Ik was nooit bezig met mijn volgers aantal op instagram of de likes op mijn facebookpagina. Toch kwam ik op een punt dat ik de media moest gebruiken om mijn blog te promoten en te kunnen groeien. Nog steeds ben ik niet bezig met die volgers aantallen. Toen ik de duizend haalde op instagram was ik wel even tevreden, maar nu zou ik niet eens weten hoeveel volgers ik heb.

Als blogger word je heel vaak “gedwongen” om daar mee bezig te zijn. Om een voorbeeld te geven: Ik had mij ooit ingeschreven op een site waar bedrijven campagnes kunnen plaatsen en dan kan jij als blogger reageren om een artikel voor hen te schrijven. Dit leek mij op dat moment heel leuk en een nieuwe uitdaging. Na een mail te hebben gestuurd kreeg ik een vriendelijke mail terug waar in stond dat ze mijn blog niet accepteerden als ik geen 3000 volgers had. Ik voelde mij daar echt slecht om, omdat ik het gevoel had dat mijn blog minder waard was. Ik begrijp dat ze mij niet accepteerden want die bedrijven willen ook opbrengst en dat was iets dat ik hen toen niet kon geven. Toch zijn er genoeg voorbeelden van bloggers met “weinig” volgers die geweldige artikels schrijven.

Misschien moeten we ons eens minder druk maken over dat cijfertje en meer kijken naar de mensen die om ons heen staan.

Funfact:
In China zijn ze een systeem aan het uittesten dat heel erg lijkt op dit systeem. Elke bewoner gaat een cijfer krijgen tussen 350 en 950. Dit cijfer kan stijgen door goed gedrag en dalen door slecht gedrag. Hoe hoger het cijfer is hoe meer voordelen je krijgt. Heel vreemd niet?

Black mirror krijgt van mij 4 sterren, omdat ik het geweldig vind hoe het in elkaar steekt en ik het zelf niet zou kunnen verzinnen.

score-

Groetjes Lana

je kan me altijd volgen op_

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s