make up, Review

Shoplog essence producten

essence september 2018

Na een hele tijd essence links te laten liggen nam ik nog eens een kijkje in het schap van essence. Er was geen bepaalde reden waarom ik de laatste tijd deze producten niet meer gebruikte, andere nieuwe producten trokken gewoon meer mijn aandacht. Als tiener beginnend met make-up hield ik enorm van essence en catrice. Het was een goedkoop merk en de kwaliteit was goed voor iemand die juist begint met make-up. Naarmate ik andere merken leerden kennen voldeed de kwaliteit niet meer aan mijn wensen. Het laatste jaar heeft essence enorm hard aan zijn kwaliteit gewerkt en zelfs ik ben nu onder de indruk van sommige producten. Ik koos enkele producten uit om de kwaliteit eens onder de loep te nemen en eens te kijken hoe het nu zit met de producten van essence.

essence picture ready pore refining mattifying primer
Elke look begint met een goede primer. Deze vond ik toevallig in de afprijzing. (JEEJ!)De primer zou voor een gladde structuur zorgen en verfijnt de poriën zichtbaar. Voor de rest bevat de primer ook vitamine E, provitamine B5 en hyaluronzuur. Vitamine E gaat de cellen in het lichaam beschermen en gaat de huid een beschermlaag geven, provitamine b5 heeft een hydraterende functie en hyaluronzuur heeft verschillende functies. De primer heeft een rozige kleur en doet me denken aan de roze variant van the porefessional. De geur doet me denken aan een niveaproduct en mijn huid voelt na gebruik heel zacht aan. Toch is het geen waardig concurrent voor the porefessional, maar wel een goed goedkoop alternatief.

essence colour boost mad about matte
Ik ga al beginnen met te zeggen dat dit mijn lievelingsproduct is. Mijn mond viel open van verbazing. Ik had al eerder “matte” producten geprobeerd van essence en nooit kreeg ik het effect dat ik wilde maar nu… De lippenstift droogt enorm snel op en is direct mat. Eenmaal op de lippen is het moeilijk eraf te halen, de resten van mijn swatches heb ik eraf mogen schrobben. Ik ga zeker een kijkje nemen voor meerdere kleuren en ik hoop dat essence snel met nieuwe kleuren komt.

essence chrome blush en strobing highlighter
De strobing highlighter is niet mijn ding. Bij een highlight verwacht ik glitter en echt een glow, dit heeft deze highlighter helemaal niet. Ik heb eerder het gevoel dat het een licht finishing poeder is in de plaats van een highlighter. Dit is zeker een no-go voor mij. De metal chrome blush heeft mijn verwachtingen dan weer overtroffen. Ik had wat schrik omdat chrome en blush niet direct een perfecte combinatie lijkt. Eenmaal op de wangen laat hij een mooi roze glans achter. Het is niet direct een alledaagse blush omdat hij redelijk metallic is, maar hij is zeker leuk voor een feestje of andere gelegenheid.

essence eyebrow gel en make me brow
Sinds een tijdje probeer ik vaker mijn wenkbrauwen eens in te kleuren. Ik heb van mezelf bijna geen wenkbrauwen waardoor dit altijd een hele klus voor mij is. Deze producten lagen snel in mijn mandje om eens uit te proberen. De eyebrow pommade is in de kleur 02 blonde. Het was de eerste keer dat ik een pommade gebruikt heb en dit lukte helemaal niet van de eerste keer. Ik vind het echt een hele klus om dit te gebruiken en verkies nog steeds liever een potlood. Het duurt ook eeuwen eer het pigment op de wenkbrauw zit. De eyebrow mascara vind ik dan weer een leuker product. Dit is zeer handig voor wanneer je al redelijk volle wenkbrauwen hebt en gewoon een extra touche wilt of wanneer je eerst een potlood hebt gebruikt om af te werken. Dit laatste is de methode die ik toepas.

Groetjes Lana

je kan me altijd volgen op_

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s