Review

Is deze elektrische tandenborstel zijn geld waard?

oral b genius 10100s en 10000n

180 euro is veel voor een elektrische tandenborstel en ik weet dat heel veel mensen daar gaan afhaken. Toch wil ik graag deze tandenborstel eens uitgebreid testen, misschien is het toch zijn geld waard?

Ik heb deze elektrische tandenborstel cadeau gekregen op het persevenement van oral-b, dit heeft echter geen invloed op mijn mening. Ik ga hem grondig testen met de veronderstelling: zou ik hem kopen om cadeau te doen of zou ik een nieuwe kopen als de mijne het begeeft.

50% van de bevolking heeft last van tandvleesproblemen waardoor oral-b opzoek is gegaan naar een oplossing. Zo kwamen ze bij de genius 10 000. De tandenborstel zorgt in combinatie met een app ervoor dat je thuis aan een gezonder tandvlees kunt werken. De app bevat een positiedetectie waardoor deze aangeeft op welke zones in de mond je teveel druk uitoefent of te weinig poetst.

oral b genius 10100s en 10000n

In de doos vinden we onze elektrische tandenborstel, 4 opzetstukjes met verschillende functie, 2 oplaadkabels (1 vaste, 1 om mee te nemen), USB-reisetui en een smartphonehouder. Wij hebben ook nog 2 tubes tandpasta gekregen om uit te testen.

IMG_1534 (1).JPG

De reisverpakking met een oplaadpunt vind ik enorm handig. Het grootste probleem met een elektrische tandenborstel is altijd het reizen, gewoonlijk schakelen mensen dan terug over naar een manuele tandenborstel. In de reisetui is er ook een houder ingebouwd voor de smartphone, waardoor je de smartphonehouder dus niet moet meenemen. Er is plaats voor 2 opzetstukjes en de elektrische tandenborstel. Heel compact en heel goed!

IMG_1531.JPG
Op de elektrische tandenborstel zie je verschillende symbolen staan deze staan voor verschillende standen. Het tandje met het plus is de pro clean stand, een stand om de tanden gewoon te reinigen. Als je voor wittere tanden wilt gaan moet je de diamant gebruiken. Het veertje komt van pas als je last hebt van gevoelige tanden. De golfjes zijn de massagestand en de tong is de stand om de tong te reinigen. Omdat ik altijd manueel poets gebruik ik nu de massagestand omdat dit het zachtst is.

Het eerste wat je moet doen is de tandenborstel laten verbinden met de oral-b app. Dit doe je door de richtlijnen te volgen op de app. Bij mij lukte dit direct bij mijn vriend waren er eerst wat problemen. Wanneer dit gebeurt is kun je vrijwel direct beginnen met poetsen. Je kan kiezen om gebruik te maken van een timer, hierbij zie je een gebit en een timer. Wanneer je begint met poetsen geeft de app aan waar je moet poetsen en hoelang. Wil je graag meer persoonlijk advies dan moet je gaan voor de positiedetectie. Hierbij gaat de app eerst jouw hoofd scannen en gaat hij registreren waar je poetst en hoelang je daar moet poetsen. Het enigste nadeel is dat hij geregeld jouw gezicht kwijt is, waardoor op sommige delen extra lang moet poetsen. De app houdt ook automatisch jouw poetsactiviteiten bij.

Orchid Purple_2.jpg

De eerste 2 dagen dat ik gebruik maakten van de elektrische tandenborstel had ik enorm veel last van bloed tijdens het spoelen. Ik had toen ik manueel poetste heel af en toe een lichte bloeding, maar nu was er VEEEL bloed. Ik had even het gevoel dat ik mijn tandvlees kapot aan het maken was i.p.v. te herstellen. Na die 2 dagen was de bloeding wel weg. Ook waren alle standen op de elektrische tandenborstel redelijk hard voor mij, wanneer ik manueel poets is dit veel minder hard. Na een paar dagen is dit wel beter.

Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen om hem uit te testen maar ik vind de prijs nog steeds redelijk duur. Als ik hem niet in bezit had zou ik hem niet speciaal gaan halen in de winkel. De enigste meerwaarde is de app en ik ben er zeker van dat een goedkopere versie mij bijna dezelfde resultaten kan geven.

Pluspunten:
– Je merkt direct een verschil en poetst veel grondiger
– De app kan je motiveren om grondiger te poetsen
– Heel handig om mee te nemen
– De batterij kan meer dan 2 weken mee met één oplaadbeurt
– Verschillende opzetstukjes met verschillende functies
– Een smartphonehouder

Minpunten:
– Speeksel en tandpasta overal
– De prijs
– Je moet een app installeren en de smartphone telkens bij hebben om te poetsen

Poets jij manueel of elektrisch?

Bestellen kan je hier doen.

Groetjes Lana

je kan me altijd volgen op_

Een gedachte over “Is deze elektrische tandenborstel zijn geld waard?”

  1. Handige review. Ik ben stiekem wel een beetje benieuwd geworden naar het poetsen met zo’n app, maar echt nodig heb ik het natuurlijk niet. Voorlopig blijf ik dus nog even tandenpoetsen (elektrisch trouwens) zonder zo’n app 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s