Review

Recensie: In het water van Paula Hawkins

Ik ben niet echt een fan van boeken, dat is algemeen bekend. Ik deed er vroeger op school alles voor zodat ik een boek toch niet uit moest lezen. Het was tijdrovend, saai en veel minder leuk dan een film. Dat zijn vrijwel altijd mijn gedachten geweest, maar toch lees ik graag een boek wanneer ik op vakantie ben want hier heb ik de tijd ervoor. Ook deze vakantie was dat het geval, ik had random een boek meegenomen in mijn koffer en daar stond ik op de luchthaven. We waren nog even in enkele winkeltjes aan het rond snuffelen en daar lag het boek: “in het water”. Ik had ervoor al gehoord van dit boek en ik wou het kost wat kost lezen. Dit vond ik het goede moment en ik ging ermee naar de kassa. Iets later zat ik op de vlieger met het boek in mijn handbagage en ik ben direct beginnen lezen in de vlieger. Het boek is echt moeilijk om weg te leggen want eenmaal je begint te lezen wil je verder lezen…

Het boek vertelt het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Gelukkig is er een “spiekkaartje” aanwezig met de personages en hun band onderling. Dit kaartje is handig om naar terug te grijpen wanneer het verhaal weer veranderd van perspectief.

Het verhaal gaat over een rivier beter gekend als de verdrinkingspoel. Deze rivier heeft de naam gekregen omdat er al heel wat vrouwen zelfmoord hebben gepleegd/verdronken zijn. Nel is heel geïnspireerd door deze poel en spendeert er heel wat tijd. Wanneer ze dood wordt aangetroffen in de poel roepen er heel wat vraagtekens op bij haar zus en haar dochter. Zij willen kost wat kost er achter komen waarom Nel zelfmoord gepleegd heeft of was het geen zelfmoord?

Dit boek is zeker een aanrader voor mensen die houden van een beetje spanning en mysterie. Ik wil hier zeker geen spoilers vertellen dus als jullie meer willen weten, moeten jullie het boek lezen! 😉

Een gedachte over “Recensie: In het water van Paula Hawkins”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s