brahms the boy 2
Review

Review: Brahms the boy II

OPGELET MOGELIJKE SPOILERS!

4 jaar na de eerste film is hij er dan, deel twee van the boy. The boy gaat over een pop die nogal merkwaardig verdrag toont. Een beetje te vergelijken met Annabelle maar ook weer niet helemaal. In de eerste film maken we kennis met Brahms, Brahms is een pop die door het gezin behandeld wordt als zoon. Nadat Greta bij het gezin gaat oppassen merkt ze met haar eigen ogen dat Brahms een eigenwijze en geen normale pop is. Van de moeder van het gezin heeft Greta een lijstje gekregen met alle regels die ze moet volgen bij het oppassen van de pop. Wanneer Greta de regels aan haar laars lapt laat Brahms duidelijk merken dat hij dit niet oké vindt. Ze besluit om zich aan de regels te houden en alles verloopt goed totdat haar ex vriendje beslist om langs te komen. Het ex-vriendje wil Greta weer mee naar huis nemen tegen de wil van Greta en Brahms. Brahms wordt woedend en wordt moordlustig. Hoe het verhaal verder afloopt wil ik nog niet verklappen voor degene die de eerste film nog moeten zien.

De regels die gevolgd moeten worden door de bezitter van Brahms.

In de tweede film maken we kennis met een nieuw gezin. De vader moet geregeld werken en op een nacht worden de moeder en de zoon overvallen in hun huis. De overvaller slaagt de moeder een gat in haar hoofd voor de ogen van de zoon. Dit leidt tot trauma bij beide. De moeder probeert zich sterk te houden maar het trauma uit zich in nachtmerries, terwijl het trauma bij de zoon zich uit in mutisme. Het gezin besluit dat het een goed idee is om er even tussen uit te gaan en huren een vakantiehuisje. PLOTTWIST: dit blijkt het vakantiehuisje te zijn van het eerste gezin die intussen overleden zijn. Het gezin besluit om de bossen rondom het vakantiehuisje eens te gaan verkennen en Jude (de zoon) ontdekt een pop die begraven is, genaamd Brahms. De ouders van Jude vinden dat er iets creepy is aan Brahms, maar ze willen de pop niet wegdoen omdat hun zoon tegen de pop wel praat. Wanneer de moeder vreemde notities ontdekt in het notitieboekje van haar zoon begint ze zich toch wel zorgen te maken. Terecht ook!

Ik heb een heleboel slechte reviews gelezen over de tweede film, maar ik vond hem wel een aanrader. De film heeft mij heel de tijd geboeid en in spanning gehouden. Ik moet wel toegeven dat ik het einde een rare keuze vond. Het hoorde niet goed samen bij de stijl van de eerste film. Op basis van het einde kan men uitmaken dat er nog een derde film zal komen. Ik heb wel schrik dat een derde film het verhaal een beetje gaat uitmelken.
De tweede film heeft wel echt een meerwaarde omdat we meer te weten komen over Brahms (de echte jongen) en Brahms (de pop). Er worden ook een heleboel dingen opgeklaard die in de eerste film voorkwamen.

Momenteel kan je deze film gaan bekijken in de cinema. Hou wel rekening met de corona-maatregelen en zorg ervoor dat je goed op tijd reserveert.
P.s.: voor degene die ook niet goed tegen jumpscares kunnen; deze film bevat bijna geen jumpscares buiten één jumpscare. (en die was niet eens zo erg)

Beoordeling:

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s