mac dupe primark
make up, Review

mac dupe vanuit de primark!

Tegenwoordig liggen er een heleboel dupes van bekende merken in de primark. In het verleden heb ik al een paar keer make-up producten uitgetest van Primark, maar die konden mij toch nooit bekoren. Vooral de glitters waren een ramp. De producten van Primark stonden bekend om het coaten van shimmers of glitters, dit betekend dat enkel de bovenste laag glitter bevat en het daaronder gewoon mat is. Of het “ozo geweldige” glitterpallet, dit was gewoon vaseline gemixt met glitters. Zoals je hoort zijn mijn ervaringen met Primark make-up echt niet top. Toch kon ik het niet laten om dit palletje mee te nemen. Ik had de originele versie al thuis liggen en wou ze heel graag vergelijken met elkaar.

links het mac palletje, rechts de primark dupe

Laten we beginnen met het M.A.C. Cosmetics art library pallet in de kleur nude. Dit palletje heb ik nu ongeveer al een jaar en ik ben hier echt NIET tevreden over. In de eerste instantie had ik het gekocht omdat het maar €45 euro was, en dit is extreem weinig voor een mac pallet. Nu begrijp ik echter wel waarom het zo goedkoop was. Het palletje bestaat uit 12 kleuren waarvan 1 shimmer, 4 glitters en 7 matte kleuren. De kwaliteit van de glitters tijdens het swatchen is fenomenaal goed, tot er een make-up borstel bij te pas komt en alle glitters verdwijnen. Het is heel moeilijk om een mooie ooglook te maken met de glitters. Om dan nog maar te zwijgen over de matte kleuren, zelfs tijdens het swatchen krijg ik hier geen pigment. Ze komen heel krijtachtig over en zijn moeilijk om mee te werken. Ik heb meestal veel geduld, maar bij deze kleuren had ik het echt gehad. Het duurde dubbel zolang om een ooglook te maken die presentabel was.

Dan gaan we even kijken naar de Primark versie. Het eerste verschil zit al in de verpakking. De kleur en de richting van de strepen is anders op beide verpakkingen. Ook heeft de Primark versie een reliëf qua letters en strepen, terwijl de mac versie dit enkel heeft op de merknaam. Wanneer we de kleuren gaan vergelijken zien we dezelfde kleuren terug komen maar staan ze soms op een andere plaats. De Primark versie heeft 3 glitters, 4 shimmers en 5 matte kleuren. Bij het swatchen van dit palletje had ik het omgekeerde effect dan het mac palletje. Hierbij swatchde de shimmers en glitters niet goed terwijl de matte kleuren wel mooi tot hun recht kwamen. Echter wanneer ik deze aanbracht op het ooglid was ik zo verbaasd van de dekking van de glitters en shimmers. Ik ben helemaal fan van dit palletje en het is zijn 6 euro meer dan waard. Het enigste minpuntje is de fall-out die het pallet veroorzaakt, maar wat verwacht je voor 6 euro.

Als je de swacthes bekijkt kan je heel goed zien dat de glitters van het M.A.C. pallet heel mooi overkomen en de matte kleuren heel krijtachtig zijn. Het is voor mij nog altijd een raadsel waarom de glitters zo moeilijk zijn om mee te werken. Ik heb verschillende borstels geprobeerd en ook fixing spray en niets werkte. Ik raad de M.A.C. versie dus echt niet aan! Wanneer je toch fan bent van de kleuren dan zou ik echt wel de Primark versie aanschaffen, deze doet perfect wat er van hem verwacht wordt. Voor de fall-out tegen te gaan kan je altijd gebruik maken van een beetje losing powder onder de ogen, zodat je dit na de make-up look gewoon kunt wegvegen.

Links is de ooglook met de Primark versie, rechts is degene met de M.A.C. versie.

Score Primark colour artistry nude silk pallette:

Waardering: 4 uit 5.

Score M.A.C. Cosmetics Art Library: nude model pallette:

Waardering: 2 uit 5.

Heb jij nu een van de twee palletjes in bezit? Laat het mij dan zeker weten in de reacties wat jij ervan vindt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s