Review

The night stalker: Wat gebeurde er na de feiten?

De nieuwe netflix crimeserie vertelt het verhaal van Richard Ramirez, beter bekend als de night stalker. De seriemoordenaar heeft verschillende verkrachting, moorden en overvallen op zijn naam staan. Hij staat bekend onder de naam de night stalker omdat hij bijna altijd ’s nachts toesloeg. Doorheen de serie zien we hoe verschillende aanwijzingen tot zijn arrest hebben geleid.

Dat we te maken hebben met een psychopathische seriemoordenaar die dan nog eens een grote fan is van satan wordt al snel duidelijk. De ene moord na de andere volgen elkaar op korte termijn. Als je de serie nog niet gezien hebt en houdt van true crime dan raad ik je zeker aan deze serie nu te bekijken.

Wanneer ik een true crime serie bekijk vraag ik me altijd af; Waar zijn ze nu? Daarom zocht ik dit uit voor jullie!

Doreen Lioy en the night killer

Zoals je in de serie kan zien werd Richard veroordeeld tot de doodstraf en werd hij schuldig gevonden voor al zijn daden. In totaal werd hij schuldig gevonden van 43 misdaden waarvan 13 moorden. Van zodra Richard naar de dodencel werd gestuurd ontving hij talloze brieven van “fans”. Je kan het zo zot niet bedenken maar toch was de seriemoordenaar in de ogen van sommige vrouwen een god. Een van zijn aanbidsters was Doreen Lioy, zij was een schrijfster voor een magazine en trouwde met Richard in 1996. Toen in 2009 bewezen werd dat Richard ook verantwoordelijk was voor de dood van een 9-jarig meisje verbrak Doreen alle banden met de seriemoordenaar. Toch zijn ze nooit officieel gescheiden geweest. In 2013 werd Richard overgebracht naar een ziekenhuis voor gezondheidsproblemen en stierf hij aan kanker. Hij heeft dus nooit de doodstraf gekregen. Hoe het nu gaat met Doreen en wat ze doet met haar leven is onduidelijk. Sinds het verbreken van alle banden met Richard verdween ze uit de spotlights.

Hebben jullie de serie al gezien? Wat vonden jullie ervan?

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s