Review

Serie review: The act

The act is een serie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Gypsy rose Blanchard. De moeder van Gypsy; Dee Dee blanchard, lijdt aan het Munchausen syndroom by proxy. Dit is een aandoening waarbij de hulpverlener doet alsof het kind ziek is of het kind opzettelijk ziek maakt om aandacht te krijgen van de omgeving en hulpverleners. Gypsy wist niet beter dan dat ze heel haar leven al ziek was. Ze verplaatste zich in een rolstoel, had allerlei allergieën en er was zelfs een fonds voor haar opgericht. Tot ze op een moment ontdekt dat ze helemaal niet allergisch is aan suiker en dat ze wel gewoon kan lopen.

Ze probeert verschillende keren te ontsnappen aan haar moeder, maar dit lukt niet tot ze Nick leert kennen. Gypsy vertrouwt Nick haar geheim toe en Nick steunt haar. Tot op een dag Gypsy het helemaal beu is en ze Nick vertelt dat haar moeder dood moet. Na die woorden volgen al snel de daden. Wil je graag weten hoe het verder afloopt? Bekijk dan zeker de serie.

Het mooie aan de serie is dat het heel verslindend is en dat je de serie heel gemakkelijk uit kijkt. Je krijgt ook een heel goed beeld van de situatie en wordt helemaal meegesleurd in het verhaal. Het mooie aan de serie is dat het heel waarheidsgetrouw is. Een hele boel dialogen zijn letterlijk nagespeeld.

de echte Gypsy en Dee Dee

De echte Gypsy Rose Blanchard

Zoals ik jullie bij het begin van dit artikel al vertelde is de serie gebaseerd op echte feiten. Gypsy en Nick bestaan dus echt, net zoals Dee Dee ook echt bestaan heeft. Gypsy werd regelmatig uitgenodigd op evenementen vanwege haar ziekte. Ze had een heleboel mensen die haar kenden en er voor haar waren. Het huis waarin ze woonden werd zelfs gebouwd door de gemeenschap daar. Gypsy en Dee Dee werden met open armen ontvangen in de gemeenschap.

Gypsy kwam in de puberteit terecht terwijl haar moeder beweerde dat ze veel jonger was dan haar echte leeftijd. Ze werd zelfstandiger en opstandiger toen ze wist dat haar moeder haar had voorgelogen. Toch kreeg ze het niet over haar hart om haar moeder iets aan te doen. Daarom kwam Nick als een redding. Nick had een mentale ziekte en beweerden dat hij verschillende persoonlijkheden had, een goede en een zachte kant.

Nick Godejohn and Gypsy Blanchard. Credit: WAUKESHA COUNTY, WISC., JAIL BOOKING PHOTO (2)

Nick maakten een einde aan het leven van Dee Dee en Gypsy vluchtte samen met hem naar zijn huis. Daar werden ze samen opgepakt na het verspreiden van een facebookpost op Dee Dee haar facebook. Het enge aan deze zaak is dat de facebookaccounten van Dee Dee, Gypsy en nick nog gewoon online staan. Je kan de post dus nog gewoon bekijken.

Video over de zaak:

Gypsy rose in Dr Phil over de feiten:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s