podcast

Philadelphia experiment in de Loki serie

DISCLAIMER: Dit artikel kan spoilers bevatten van de Disney plus serie Loki!

één ding waar Marvel heel goed in is, is het verstoppen van easter eggs* in zijn films en series. Talloze Marvelfans houden hun bezig met het zoeken naar easter eggs en de betekenis ervan. Ook in de serie Loki doken er een paar easter eggs op en we gaan één van de easter eggs vandaag bespreken. Namelijk het oorlogsschip 173 USS Eldridge dat te zien is in the void.

Wat is 173 USS Eldridge?

De 173 USS Eldridge was een oorlogsschip dat voor het eerste ter water werd gelegd in 1943. Het schip werd vernoemd naar John Eldridge jr, die bekend stond voor het leiden van de luchtaanvallen op de Salomonseilanden. Hier sneuvelden hij ook tot eindelijk. Het schip werd voornamelijk gebruikt voor het transporteren van materiaal en mannen naar de geallieerde operaties in Noord-afrika en Zuid-europa.

Wat is het Philadelphia experiment?

Laat ik beginnen met het zeggen dat dit een urban legend/conspiracy theory is, dit is dus een verhaal dat mensen doorvertellen en er is geen bewijs dat dit echt heeft plaats gevonden. Het Philadelphia experiment is een experiment waarbij men nieuwe technologieën heeft toegepast op een oorlogsschip. Op deze manier zou het schip zichzelf kunnen teleporteren van plaats a naar plaats b. Volgens het boek van Carl M. Allen heeft dit experiment echt plaats gevonden en was het min of meer succesvol. Omstaanders zouden beweren een groene gloed om het schip gezien hebben en toen ineens was het schip weg. Voor de bemanning die aan boord was, was dit alles behalve een pretje. Vele werden ziek, zot of werden zelfs versmolten met het ijzer van het schip.

de plaatsen waar het schip geweest zou zijn

Het schip zou verdwenen zijn in Philadelphia om dan even te verschijnen in Norfolk en daarna weer naar Philadelphia te gaan.

Wat kan er echt gebeurd zijn?

Volgens How stuff work was de groene gloed te verklaren aan de elektrische storm of St Elmo’s fire. Dit was een weerfenomeen waarbij plasma wordt gecreëerd in een sterk elektrisch veld. De boot had een sterk magnetisch veld rondzich door de demagnetiseringstechniek die gebruikt werd als bescherming tegen magnetische torpedo’s.
Tenslotte was het perfect mogelijk dat het schip werd gezien in Philadelphia en Norfolk aangezien de twee plaatsen verbonden waren met binnenvaartkanalen. Een tocht doorheen deze kanalen zou hoogstens een paar uur duren.

Wat is het verband met Loki?

Waarom zou Marvel nu gebruik maken van dit schip in hun serie? Wel laat ik mijn theorie even met jullie delen! Sylvie en Loki komen beide terecht in the Void, het einde van de tijd, de plaats waar iedereen naar toe gezipt wordt wanneer hij/zij een Nexus event heeft veroorzaakt. We zien de varianten van Loki wegrennen van Alioth, het gigantisch wolkenmonster dat de Void bewaakt. Nog voor Alioth de varianten te pakken krijgt valt er een enorm schip uit de lucht, de 173 USS eldridge. Alioth verorberd het schip met bemanning en al. Maar als we kijken naar de urban legend weten we dat het schip terug terecht is gekomen en maar even weg is geweest. Dit zou betekenen dat Alioth de voorwerpen en mensen niet doodt maar terug brengt naar hun tijdlijn. Dan is er toch nog hoop voor de Loki varianten.

Wat denk jij dat het verband is met de loki serie?

*easter eggs= een verborgen boodschap die tv-makers stoppen in hun films of series.

Beluister hier de podcast van het Philadelphia experiment. (Ik knip of plak niet in mijn podcast omdat ik het lekker natuurlijk wil houden. Versprekingen zijn dus perfect mogelijk)

Het verhaal van Arne Johnson dat als inspiratie gediend heeft voor de 3de conjuring film: the devil made me do it.
  1. Arne Johnson
  2. De ontvoering van Lisa Mcvey
  3. Philadelphia experiment Loki serie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s