DIY

DIY matte lipstick

diy matte lipstick blue sparkles lana moyson

Al een tijdje was ik van alles aan het uitproberen om zelf matte lipstick te maken.
Dit bleek echter veel moeilijker te zijn dan ik gedacht had! Mijn eerste poging met wasco’s en coconut olie mislukte… De kleur kwam niet af op mijn lippen, ik kreeg een wasco’tje met kokosnootgeur. Vervolgens probeerde ik het een aantal keer met vaseline en oogschaduw maar ook deze keer kwam er geen pigment af. Mijn laatste poging had gelukkig weer veel meer succes! Ik leg het jullie in dit artikel uit hoe ik een pigmenterende matte lipstick maakte.

Alles wat je nodig hebt is een matte foundation en oogschaduw naar keuze. Ik heb gekozen voor de all about matte van catrice (de lichtste kleur) en een roze oogschaduw. Voor de foundation raad ik jullie aan om de lichtste kleur te nemen zodat je minder oogschaduw nodig hebt voor het gewenste resultaat!
Om de lippenstift in te bewaren heb ik een leeg oogschaduwdoosje gebruikt en het aanbrengen doe ik met een kwastje.We beginnen met de foundation in het oogschaduwdoosje te doen en vervolgens voegen we er oogschaduw aan toe. Het beste resultaat krijg je wanneer je afwisselend werkt: een beetje foundation, een beetje poeder, mengen, een beetje foundation, een beetje poeder, mengen…
Nu hoef je enkel nog de lippenstift uit te proberen. In het begint heeft de lipstick een rare textuur maar eenmaal het opgedroogd is, heeft hij een mooi matte effect.
Let wel op dat er geen klonters van de oogschaduw in jouw lipstick zitten!
Veel succes!

Groetjes Lana

3 gedachten over “DIY matte lipstick”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s