Lifestyle

Werken in een escape room, hoe cool is dat?

Wanneer ik aan mensen vertel dat ik als student bij een escape room werk krijg ik veel verbazende blikken. De meeste mensen denken ook dat ik de helft van mijn tijd niets doe, maar dat is niet altijd waar. Het is een job die afgewisseld wordt met heel stresserende momenten en heel heel rustige momenten. In dit artikel wil ik jullie ook graag meer duidelijkheid geven over wat mijn functie is en beantwoord ik vragen die je kon stellen via instagram.

Wat houdt de job in?

Wanneer ik toekom begin ik eerst met de reserveringen van de dag door te nemen en alles mooi op te schrijven. Bij deze stap kijk ik altijd goed na of het gaat om een verjaardagsfeestje, zijn het kinderen of volwassenen, hebben ze speciale wensen en het belangrijkste: hebben ze op voorhand al betaald of niet. Wanneer ik door het papierwerk ben wacht ik op de klanten. De klanten komen binnen ik vraag even op welke naam ze hebben gereserveerd en dan begin ik met de inleiding en de uitleg. Sommige mensen komen voor de eerste keer in een escape room en hebben dus totaal geen idee wat dit inhoudt. (verder in het artikel leg ik ook even uit wat een escape room is) Daarna overloop ik de regels en dan zijn zijn ze klaar om te beginnen. Ik begeleid de mensen mee naar de kamer en wens ze veel succes. Nu komt de volgende stap: de monitor. Dit is het grootste deel van mijn job. Op de monitor kan ik de groep in de kamer volgen a.d.h.v een camera en micro. Wanneer ik merk dat ze vastlopen geef ik tips zodat ze verder geraken. Na de 60 minuten ga ik de groep bevrijden of als ze er zelf uit geraken ga ik ze op wachten. Dan volgt de nabespreking. Dit is gewoon kort even vragen wat ze ervan vonden. En natuurlijk ben ik ook even fotograaf van dienst voor de mensen die graag een foto willen. Als slot moeten de klanten nog afrekenen. Nu denk je waarschijnlijk dat mijn werk erop zit maar niets is minder waar. De kamer moet nog opgeruimd worden. De eerste weken verliep dit heel moeizaam want alles moet precies gebeuren om het spel opnieuw op de juiste manier te kunnen spelen. Nu doe ik er ongeveer een kwartiertje over om de kamer op te ruimen. Als de kamer opgeruimd is begint het wachten op de volgende groep.

Wat is nu een escape room?

Een escape room is een kamer waarin een groep wordt opgesloten. Zij moeten binnen de 60 minuten proberen te ontsnappen uit de kamer(s). In de kamer zelf zijn allerlei raadsels en puzzels aanwezig die ze moeten oplossen om aan codes te geraken. Die codes hebben ze dan weer nodig om sloten te openen en te ontsnappen. In de kamer(s) is een scherm aanwezig waarop de spelers de tijd kunnen zien en de hints. Er is ook een camera aanwezig zodat de persoon achter de monitor de spelers kan horen en zien. Op deze manier kan de persoon achter de monitor de spelers beter begeleiden.

Ben jij al eens naar een escape room geweest en wat vond je ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s