Review

IT chapter two review

You’ll float too, wie mijn instagram volgt heeft pennywise the dancing clown ongetwijfeld al een paar keer voorbij zien komen. Al van toen ik de eerste film gezien heb keek ik uit naar chapter two. Wanneer de releasedatum dus werd vrijgegeven telde ik al vlijtig af. Voorbije zaterdag was het dan eindelijk zover en zat ik klaar voor 3 uur lang pennywise and “his friends”. Ik ben naar de film gegaan zonder verwachtingen.

De film is perfect te volgen voor mensen die deel 1 niet hebben gezien maar het valt wel aan te raden om beide delen te zien. In deel 2 vallen er een heleboel puzzelstukjes op zijn plaats die nog niet bekend waren in het eerste deel. In deel 1 zien we de hoofdrolspelers als kinderen terwijl ze in deel 2 al volwassen zijn.

27 jaar zijn voorbij gevlogen en Pennywise is weer actief geworden. Mike die nu opgegroeid is als politieagent ontdekt de eerste tekenen dat IT terug actief is en roept de losersclub bij elkaar. Dit gaat moeilijker dan verwacht want iedereen is zijn eigen weg opgegaan om zijn eigen leven te leiden. Wat blijkt nu, Mike is de enigste die zich nog kan herinneren wat er in hun jeugd gebeurd is met IT omdat hij de stad nooit verlaten heeft. Voor de andere leden van de loserclub is het allemaal heel vaag. Ze besluiten samen te komen om IT voorgoed te verslaan. Mike heeft 27 jaar de tijd gehad om onderzoek te doen naar IT en is te weten gekomen hoe ze er een einde aan kunnen maken.

Het eerste deel van chapter 2 is heel interessant omdat je heel veel meer informatie krijgt waardoor het verhaal duidelijker wordt. Je komt ook te weten wat de ware aard is van IT (en dat is geen clown zoals een heleboel mensen denken). It is iets dat veranderd in de angsten van mensen maar als je dus wilt weten wat zijn ware aard is dan moet je de film even zien.

Het tweede deel viel iets minder in de smaak bij mij. Het werd al snel heel sciencefictionachtig en ik heb een haat/liefdesrelatie met sciencefiction. Het was helemaal niet hoe ik het vervolg verwacht had en je merkt dat de schrijvers hebben ingespeeld op de commentaar van de eerste film. Ze hebben hem enger gemaakt, er zijn VEEL meer jumpscares en IT verandert vaker van gedaante.

Ik vind het helemaal geen slechte film maar mijn voorkeur gaat toch ligt uit naar het eerste deel. Je hebt het tweede deel wel nodig om heel het verhaal te begrijpen.

Heb jij IT al gezien? Zoja wat vond je er van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s