make up

Welk huidtype heb ik?

In dit artikel ga ik jullie uitleggen hoe je jouw huidtype kunt bepalen. Dit is namelijk belangrijke informatie wanneer je producten aanbrengt op jouw gezicht. Soms krijg je een reactie op een product omdat je gewoon het verkeerde product gebruikt voor jouw huidtype.

Eerst en vooral moet je achterhalen welk huidtype je hebt en dan kan je zien wat je eraan kunt doen. Om het makkelijker te maken voor jullie heb ik een schema opgesteld, als je dit afgaat kom je op jouw huidtype. Opgelet, gevoelige huid staat er niet tussen. Dit is een huid die snel reageert op producten en heel snel rood wordt. Wanneer de temperatuur verandert reageert de gevoelige huid hier ook op.

huidtype bepalen droge huid normale vette combinatie

Droge huid:

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren. Een droge huid heeft enorm veel behoefte aan hydratie. Dit kan je doen a.d.h.v. vochtinbrengende crèmes en het drinken van minstens 2 liter water per dag. Het is belangrijk dat we onze natuurlijke huidbarrière weer in balans gaan brengen, dit door huidherstellende producten te gebruiken. Bij een droge huid is het ook heel belangrijk om de huid te beschermen tegen UV-stralen, dit om verdere uitdroging te vermijden.

Normale huid:

De normale huid is het makkelijkst van de 4 types die we vandaag bespreken. Hierbij gaan we ons focussen om de kwaliteit van de huid te behouden en het vochtverlies tegen te gaan. Gebruik geen te agressieve producten op deze huid. Reinigen en af en toe scrubben is een must!

Vette huid:

Hier is reinigen heel belangrijk. Doordat onze huid al vettig is, is er sneller kans op talgophoping en dit leidt tot puistjes. Kies voor producten die de talgproductie verminderen en de huid weer in balans brengt. Je kan ook producten gebruiken om de poriën kleiner te maken, MAAR let op want hierdoor kunnen er sneller puistjes ontstaan.

t zone gezicht

Combinatie huid:

Maak gebruik van lauw water i.p.v. koud water tijdens het reinigen van het gelaat. Werk bij deze huid met vochtinbrengende crème op het gezicht en vermijd de T-zone. Gebruik milde producten die niet te agressief zijn.

Welk huidtype heb jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s