podcast

Het echte verhaal achter: “Believe me the abduction of Lisa Mcvey”

Sinds kort is de film Believe me te zien op Netflix. Indien je deze nog niet gezien hebt raad ik je aan dit direct te doen. Het is een film vol ongeloof en frustratie. Aangezien je op dit artikel hebt gedrukt neem ik aan dat je de film al bekeken hebt en graag wat informatie wilt over het waargebeurd verhaal. In dit artikel zal ik verwijzingen maken naar de film, maar de film zelf zal niet besproken worden.

Wie is Lisa Mcvey?

De moeder van Lisa was drugsverslaafd waardoor Lisa op haar 5de al in de pleegzorg terecht kwam. Toen Lisa 14 jaar was stelde haar grootmoeder voor dat ze mocht intrekken bij haar en haar vriend. Niet veel later begon de vriend van haar oma haar te misbruiken. Ze kon bij niemand terecht. Haar grootmoeder zei dat ze nu eenmaal soms dingen moet doen om hem (de vriend) tevreden te stellen. De grootmoeder was dus gewoon op de hoogte van het misbruik en deed er niets aan.

De ontvoering van Lisa

Toen ze 17 jaar was begon Lisa te werken in de plaatselijke donutshop. Ze werkten regelmatig hele dagen tot ’s avonds laat en fietste dan richting huis. Op 3 november 1984 verliep haar avondroutine echter wat anders. Net zoals alle andere dagen sloot ze ’s avonds af en ging met haar fiets richting huis. Plots merkt ze dat een auto haar achter volgt en seconden later staat de man haar onder schot te houden en dwingt hij haar in te stappen in zijn auto. De man wordt later geïdentificeerd als Bobby Joe Long. Bobby nam Lisa mee naar zijn appartement waar hij het meisje hield als seksslavin.

Terwijl Lisa gevangen werd gehouden probeerde zoveel mogelijk details te onthouden en DNA te verspreiden voor de politie. Ze werd in totaal 26 uur lang vastgehouden. Lisa wist dat ze medelijden moest opwekken bij de ontvoerder als ze daar ooit weg wou komen, dus vertelde ze hem dat ze enig kind was en moest zorgen voor haar zieke vader. Ook probeerde ze hem te overtuigen dat ze een koppel zouden kunnen vormen en dat zij voor hem zou zorgen.

Luister, het is jammer hoe we elkaar hebben ontmoet, maar ik kan je vriendin zijn. Ik zou voor je kunnen zorgen, en niemand hoeft het ooit te weten.” – Lisa Mcvey

Lisa’s plannetje werkten want Bobby besloot om Lisa toch maar vrij te laten. Bobby blinddoekte Lisa en liet haar vrij aan de kant van de weg. Hij had haar gezegd dat ze 5 minuten moest wachten en dan pas haar blinddoek mocht afdoen. Toen Lisa haar blinddoek afdeed, zag ze een mooie grote eik staan. Ze beseften dat ze een tweede kans in het leven kreeg en rende zo hard ze kon.

Op het politiebureau aangekomen wou de politie haar eerst niet geloven, maar ze heeft hun toch geholpen in hun zoektocht naar de dader.

Lisa Mcvey nu als politieagent

Wat is er gebeurd met Bobby?

Bobby werd opgepakt en veroordeeld voor ontvoering, aanranding en moord van maar liefst 10 vrouwen over een periode van 8 maanden. Hij pleitte schuldig aan al zijn misdaden. Long werd ter dood veroordeeld en op 23 mei 2019 kreeg hij een dodelijke injectie. Lisa was zelfs aanwezig toen Bobby zijn dodelijke injectie kreeg. Na de gebeurtenissen is Lisa zelf politieagent geworden.

Luister hieronder naar de podcast:

Het verhaal van Arne Johnson dat als inspiratie gediend heeft voor de 3de conjuring film: the devil made me do it.
  1. Arne Johnson
  2. De ontvoering van Lisa Mcvey
  3. Philadelphia experiment Loki serie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s