Review

Conjuring 3 the devil made me do it, het waargebeurde verhaal van Arne Johnson

the devil made me do it true story waargebeurd
Alle informatie in dit artikel is online verkrijgbaar en is gewoon gebundeld in één artikel. Het is mijn bedoelingen mensen te informeren en ik wil niet onrespectvol overkomen tegenover nabestaanden of betrokken partijen.

DISLAIMER: Indien je the conjuring 3: the devil made me do it nog niet gezien hebt, kan dit artikel spoilers bevatten. De film en het echte verhaal liggen nauw tegen elkaar.

Ons verhaal begint bij David Glatzel, de kleine broer van het vriendinnetje van Arne. David en zijn familie verhuisden naar een huis en David beweerden dat hij lastig werd gevallen door “een oude man”. Al snel begon David raar gedrag te vertonen en hadden ze een vermoeden dat hij bezeten was. De moeder van david haalde er Ed en Lorraine Warren bij die hielpen bij de duiveluitdrijving. Tijdens de duiveluitdrijving was Arne ook aanwezig en dit zou het moment geweest zijn dat Arne bezeten werd. Arne heeft tijdens de uitdrijving ook expliciet gezegd dat de duivel David moest verlaten en moest plaats nemen in hem.
De eerste dagen was er niets speciaal aan de hand tot Arne ook vreemd gedrag begon te vertonen.

In 1981 had Arne een discussie met zijn huisbaas toen zijn stoppen ineens doorsloegen en hij de huisbaas neerstak met een mes. Zijn vriendin Debby was tijdens dit gebeuren aanwezig en beweerde dat Arne ineens begon te grommen en de huisbaas neer te steken. Na het incident rende hij weg. Enkele kilometers van de plaats van het misdrijf wordt Arne opgepakt.

De Warrens bieden hun hulp aan tijdens het proces omdat zij aanwezig waren tijdens de duivelsuitdrijving. In de rechtzaal werd er gepleit voor: the devil made him do it (een uitspraak waarop de titel van de film gebaseerd is). Echter had de rechter hier geen gehoor naar en kreeg Arne een gevangenisstraf van 10-20 jaar. Hij werd echter na 5 jaar al weer vrijgelaten wegens goed gedrag.

Arne trouwden in de gevangenis met zijn vriendin Debbie, die spijtig genoeg enkele maanden voor de movie première overleed aan kanker.

De meest opvallende ontwikkeling in de zaak sinds Johnson’s vrijlating kwam in 2007 toen Carl, het middelste Glatzel-kind, beweerde dat de Warrens het hele verhaal hadden verzonnen en hun familietragedie gebruikten om bekendheid te verwerven. Debbie daarin tegen zei dat dit niet waar was en hielp zelfs mee aan de nieuwe conjuring film en promotie ervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s